Lliurament de Premis i balanç dels dos primers anys de la Rally Legend Cup

Durant la temporada 2017 s’han repartir 8.610€ en premis.

L’iniciativa que fa dos anys van iniciar Motor Club Sabadell, Clásicos Deportivos de Castellón, Escuderia Baix Camp i Escuderia Peu a Baix, va donant els seus fruits.

Durant la temporada 2017 els guanyadors de l’edició 2016 s’han pogut estalviar una gran quantitat de diners en les seves inscripcions, i és que la filosofia del Rally Legend Cup i la dels quatre clubs que l’organitzen, sempre ha estat la de fomentar la participació entre els seus associats en les proves de clàssics, tant de velocitat com de regularitat

Lliurament de premis.

La cerimònia de lliurament de premis es va fer el passat divendres a Sabadell, i es va premiar als tres primers de cada categoria, amb una placa personalitzada del seu triomf, i diferents primes de sortida o gratuïtat en algunes proves, que tornarà a tenir un cost aproximat de 8.000€ per la temporada 2018 entre tots el clubs organitzadors.

La participació en els apartats de velocitat, -malgrat els premis a guanyar- no va ser molt alta, i l’equip del Clásicos Deportivos de Castellón format per Francesc i Albert Casaponsa es va imposar en l’apartat de Vehicles Històrics, al volant d’un Alfa Romeo Giulia S. 1600 de 1977.

En la categoria de Vehicles Clàssics els equips del Motor Club Sabadell van ocupar la primera i tercera posició, David Granados – Marti Blanco amb Subaru Impreza 555 4N de 1997 i Oriol Fuentes – Carlos Cabrero amb Peugeot 205 Rallye de 1989, mentre que la segona posició va ser per l’equip de Peu a Baix MC Girona, Albert Torres – Jordi Noguera amb BMW 320 I E30 de 1983.

En la Regularitat Súper Sport el primer guanyador va ser l’equip de Peu a Baix MC Girona,  Joaquim Gummà – Quim Turón amb BMW 323i de 1982, segons el germans Joan i Jordi Galtés amb BMW 325 E30 de 1988 del Motor Club Sabadell, i Joan Miquel Sànchez – Joan Font amb Volkswagen Golf 16V de l’Escuderia Baix Camp, van ser els tercers.

Jordi Gelabert – Albert Sànchez van guanyaren Regularitat Sport amb Porsche 911 de 1975, seguits dels dos equips de l’Escuderia Baix Camp formats per Manel Cabré – Francesc Bardina amb Volkswagen Käfer 1303 de 1973 i Rafael Melús – Ricard Giró amb Alfa Romeo Giulia Sprint GT de 1965.

Novetats per la temporada 2018

Durant l’acte també es van anunciar algunes de les novetats per aquesta temporada, com la modificació dels premis tant en el seu format com en la seva quantitat, i que es donaran a conèixer aviat.

Es va explicar la creació i la incorporació d’un observador a les proves, i també es van esmentar les modificacions del reglament del Rally Legend Cup, adaptant-se les categories a les de la Federació Catalana d’Automobilisme.

Aquesta temporada també canviarà el sistema de puntuació i es consolidaran tres grans categories: Velocitat Històrics i Clàssics, Regularitat Super Sport, i Regularitat Sport.

Referent al calendari i número de proves, aquesta temporada, el tret de sortida el donarà el 20º Rallye Costa de Azahar Clàssic, que es disputarà als voltants de Castelló el 12 de maig.

La segona prova podria ser -a falta de confirmació- una novetat de la temporada abans del període estival, i es tancarà la temporada amb la disputa del XIX Ral·li de la Llana – Trofeu Autosí el 15 de setembre, el Rally Costa Daurada Legend el 10 i 11 de novembre i el Ral·li Legend Les Corbes el dia 1 de desembre.

Foto: Agustí Magnet

Més informació:

Castelló:              Fernando Basco               639662930

Sabadell:             Jaume Marco                    657870800

Girona:                Joan de Las Heras           630983780

Reus:                    Pere Basora                       629866126