2018 Rally Costa Daurada Legend Reus, un èxit !!

Pau Coma-Cros i Marcos Rivero son els nous Líders d’ RS
L’Escuderia Baix Camp, s’enduu la victòria en Velocitat i RSS, amb les parelles Espasa-Estadella i Sànchez-Font

8 equips becats prenen la sortida al podi de Reus
Un total de 8 equips eren els afortunats que podien rebre la beca en forma de subvenció per a les inscripcions, com a guanyadors Rally Legend Cup 2017, un trofeu de promoció que en dues temporades repartirà prop de 15.000€ en premis. El RLC no pretén ser res més que un incentiu perquè els socis de totes les escuderies implicades participin en aquestes proves de clàssics.

L’abandonament d’Albert Torres i la victòria de David Espasa deixen el Campionat amb tres equips lluitant per la corona final i per les subvencions de velocitat, i es decidirà tot en la darrera prova, el Rally Legend Les Corbes.

Les coses començaven molt bé per la parella del MCS, quan al finalitzar el primer tram de “La Mussara” ja tenien una avantatge de 30″ sobre el segon classificat, però a la primera passada per “Escala Dei” – gairebé al final de l’especial – els espàrrecs de la roda del darrera diuen prou, i la roda surt disparada deixant-los aparcats a la cuneta.

Això era aprofitat per la parella de l’Escuderia Baix Camp, David Espasa i Xavier Estadella, situant el seu Peugeot 205 GTI en la primera posició, que ja no abandonarien fins la fi del ral·li.

En aquesta primera part del ral·li el Subaru de David Granados i Fernando Eguren pressionaven molt de prop al equip de casa, fins que els del Motor Club Sabadell van haver d’abandonar pel trencament de la caixa de canvis quan ja estaven recuperant de forma clara el temps perdut a la jornada del divendres. “Els hi estàvem recuperant 20″ per tram i en quedaven 4, quin desil·lusió”, declarava el David.

Al final dels dos dies de ral·li, Josep Mª de Ferrer i Llorenç de Ferrer, aconseguien dur el seu Porsche 911 SC al segon calaix del podi, els de l’Escuderia Peu a Baix van perdre més de 6 minuts respecte al primer classificat.

Amb aquest resultats la general es comprimeix de forma espectacular, Espasa-Estadella es situen en la primera posició en la provisional de la classificació general, amb tant sols 8 punt d’avantatge sobre Torres-Noguera, i 14 sobre els De Ferrer, pare i fill.

Segona victòria de la temporada per la parella de l’Escuderia Baix Camp, Joan Miquel Sànchez i Joan Font, en Regularitat Super Sport.

El ral·li començava amb el domini de Xavi Domingo i Jordi Vilagrà, que finalitzaven la jornada de divendres en la primera posició. Els de Motor Club Sabadell, necessitaven la victòria després de l’abandonament de Castelló per tenir obertes totes les opcions de revalidar el campionat. La segona plaça, al final d’aquesta primera jornada, era per al BMW 325 E30 de Sànchez-Font.

Però les coses canviarien cap el final del ral·li quan en el penúltim tram, al final de “Colldejou”, penalitzaven en 2 punts de control al trobar-se un vehicle més lent a la pista i patir molt per avançar-lo. Aquesta situació era aprofitada pel Sànchez-Font per situar-se al capdavant de la classificació i guanyar definitivament el ral·li, amb una penalització total de 134,9. Joaquim Gummà i Quim Turón amb BMW 325i donaven el segon esglaó del podi a l’Escuderia Peu a Baix Motorsport amb un total de 137,5 punts, mentre que el Porsche 911 de Domingo i Vilagrà finalitzava a la tercera posició, amb 144,7.

Sànchez-Font ja tenen gairebé al sarró el títol de campions, amb un total acumulat de 476 punts, deixant als germans Galtés encara en la segona posició, tot i els problemes amb les sondes del seu BMW 325 E30 durant tota la prova. Ja sense opcions de corona final es queden Domingo-Vilagrà amb 294 punts i Gummà-Turón amb 276. La lluita per la segona i tercera posició estan assegurades.
 

Pau Coma-Cros i Marcos Rivero donen la corona al Motor Club Sabadell, després d’imposar-se de forma clara en Regularitat Sport.

En aquesta darrera prova Coma-Cros i Rivero, recuperaven la primera posició que havien obtingut en la primera prova del RLC a Castelló.

Lo seu va ser una victòria treballada des del primer kilòmetre, on els seus màxims rivals en el Trofeu patien una errada en la programació del aparell de medició, quedant al final de la primera jornada molt retardats.

Al final de les dues jornades i dels gairebé a prop de 140 Km de carretera tancada, el Porsche 911 d’en Pau i el Marcos van penalitzar un total de 42,5 punts, seguits de Jordi Gelabert i Albert Sànchez també del Motor Club Sabadell i també amb Porsche 911 amb 74,4 punts. Gelabert-Sànchez no van poder conservar el títol de Camions després de dos anys seguits d’assolir-lo, els de Sabadell van penalitzar en excés durant la jornada nocturna de divendres.

La tercera posició va ser pels pilots locals de l’Escuderia Baix Camp, Victor i “Coco” Salagaray, amb un preciós Lancia Fulvia Coupé Rally 1.3 amb un total de 267,9 punts, deixant als fins aleshores líders del Campionat, José Luís Moreno i Isidre Noguera del Clasicos Deportivos de Castellón en una quarta posició, els pilots del BMW320i van acumular al final del ral·li un total de 545,4 punts.

Pau Coma-Cros i Marcos Rivero a part d’aconseguir el títol de Campions, s’emportaran un premi valorat en 525€, que podran bescanviar en les proves del campionat la temporada 2019.

Moreno-Noguera com a subcampions rebran una subvenció per la propera temporada de 405€, mentre que Gelabert-Sànchez, acumularan una subvenció a les inscripcions de 195€, com a tercers classificats del campionat.Darrera cursa de la temporada, 4ª Legend Les Corbes

La darrera prova del Trofeu, pel que fa a Velocitat i Regularitat Super Sport, tindrà com a escenari Sant Hilari Sacalm els propers dies 14 i 15 de Desembre, amb moltes novetats que els seus organitzadors ens
aniran explicant més endavant.

Fotos: Jaume Marco